WE DO MORE!

We do more op het Buitenhout College. Wij zijn een goede school voor ambitieuze jongeren. We geven goed onderwijs op het vmbo-niveau dat bij jou past, maar we doen meer dan dat!
We motiveren en stimuleren je. Als jij ambitie laat zien en je volledig inzet op school, doen we ook meer voor jou. Onze leerkrachten doen net even dat stapje extra om jou te helpen het beste uit jezelf te halen. Als je een hoger vmbo-niveau wilt doen of graag wilt opstromen naar de havo, helpen wij je daarbij. You do more!

Ons stewardproject is zeer succesvol. Leerlingen met een steward-taak leveren een belangrijke bijdrage aan het prettige schoolklimaat.

 

Jouw school... and more

We zijn gevestigd in een mooi en open gebouw waar leerlingen zich snel thuis voelen. Ons onderwijs is uitstekend, het is gezellig op school en leerlingen hebben een leuke tijd op het Buitenhout College.
Op onze school zitten duizend leerlingen met ontelbaar veel talenten. Onze gemotiveerde en kundige docenten doen er alles aan om die talenten tot bloei te brengen. We geven iedere scholier alle kansen om zich te ontplooien, te leren en te ontdekken. Pak die kans! Doe je best op school en jij gaat na vier jaar van school af met een prachtig diploma.
You do more!

People, planet, profit

Leerlingen, ouders, docenten, medewerkers en directie: met elkaar zijn we het Buitenhout College. Als je bij het Buitenhout College hoort, dan heb je ook interesse in mensen, onze planeet en kun je profiteren van de kansen die je aangeboden krijgt. We leiden je op voor vervolgonderwijs. We dagen je uit om te laten zien wat je waard bent. We kijken met jou waar jouw toekomst ligt en waar je een goede plek op de arbeidsmarkt kan vinden. Maar er is meer, we do more!

Duurzaamheid is het thema dat ons met elkaar verbindt. Onderwijs is meer dan leren. Het is met elkaar een community vormen, gelukkig zijn op school en omzien naar elkaar en de wereld. Wij vertalen dat door in onze lessen, in ons beleid en in de manier waarop we met elkaar omgaan.

People

Leren doe je om jezelf te ontwikkelen, niet alleen in de tijd dat je op school bent, maar voor je hele leven. Met elkaar gaan we in gesprek over wat het leven waardevol maakt. Samen met jou werken we aan maatschappelijke betrokkenheid. Jouw plek in de maatschappij nu en in de toekomst is belangrijk, omdat jij ertoe doet. We werken aan solidair zijn met elkaar op school. En solidair zijn met andere mensen om je heen. We besteden aandacht aan alles wat het leven voor jou en de ander de moeite waard maakt, en dat is heel veel! Op school ontmoeten wij elkaar en praten we over waarden, idealen, religie en levensbeschouwing. Zodat je werkelijk kunt worden wie je bent en dat met anderen kunt delen.

 

Planet

Let jij op onze aarde en op de rommel in je eigen omgeving? Het Buitenhout College doet dat zeker. Wij voelen ons verantwoordelijk om zorgvuldig om te gaan met alles wat de aarde ons biedt. Wij zorgen voor elkaar en voor de aarde op onze manier. Het scheiden van afval is vanzelfsprekend en wij zorgen voor een schone omgeving.

Profit

Profiteer ook van het onderwijs op het Buitenhout College! Ons kundige en motiverende lerarenteam staat klaar om jou te helpen aan een mooi schooldiploma. Een diploma waar je verder mee komt. Waarmee je de mbo-studie kunt doen die je leuk vindt of waarmee je door kunt stromen naar de havo.
Iedereen heeft talent. Misschien heb je jouw talent al ontdekt, en weet je precies wat je wilt worden. Sommige tieners moeten hun talent nog ontdekken en ook dat kan op het Buitenhout College. Op onze school krijg je alle kansen en als die er niet zijn, gaan we samen op zoek naar een manier om kansen voor jou te creëren. Dankzij een uitgebreid naschools programma krijgen alle scholieren de mogelijkheid om ook een andere kant van zichzelf te laten zien.

10 x waarom het Buitenhout College

Een nieuwe school uitzoeken kan knap lastig zijn. Daarom hebben wij voor je op een rij gezet waarom het Buitenhout College goed bij jou past!

 Onze school is gezellig

Op het Buitenhout College krijg je les van gedreven leerkrachten en zit je in de klas met leuke leerlingen. Op onze school maak je vrienden. Leerlingen en docenten gaan prettig met elkaar om. Een goede sfeer op school en in de klas vinden we heel belangrijk.

 We stimuleren je om het beste uit jezelf te halen

Droom je van een havo-diploma? Of wil je graag binnen het vmbo een niveau hoger gaan doen? Het Buitenhout College stimuleert leerlingen.

 We hebben een beroepsgerichte mavo

Heb je een mavo advies dan kun je bij ons natuurlijk een mavodiploma halen. Maar we do more; als je dat wilt kun je naast de theorievakken ook in een beroepsgericht vak examen doen.

 

 

 

 

Het schoolgebouw is mooi en open

Een kleurige aula, een schooltuin, veel ramen en een modern gebouw. Je voelt je snel thuis omdat het gebouw mooi en open is.

 We hebben leuke naschoolse activiteiten

Buiten schooltijd kun je op onze school van alles doen: extra sportlessen, schaken, anime, zwemmen, open atelier of een debattoernooi. We hebben ook een huiswerkklas in school. Doe gezellig mee!

 Onze slagingspercentages zijn goed

Op onze school krijg je goed onderwijs zodat jij straks met een mooi diploma de school verlaat. Een diploma waarmee je verder kunt op mbo of havo. Daar mag je trots op zijn!

We helpen je, als dat nodig is

Zit je niet lekker in je vel, lukt het niet op school of thuis? Wij helpen je verder met trainingen of begeleiding.

 Kleinschalig onderwijs

Onze school is best groot, maar toch merk je dat tijdens een schooldag niet. Je hebt les in een kleinere unit met een beperkt aantal docenten. Eigenlijk bestaat het Buitenhout College uit meerdere scholen in één schoolgebouw.

 Als je een niveau hoger wilt doen, helpen we je

Wil je naar de havo of wil je binnen het vmbo een niveau hoger doen? Onze leerkrachten helpen je met het kiezen van het juiste vakkenpakket om jouw droom waar te maken.

We hebben op school leuke feesten

Een gala met kerst of een halloweenfeest? Op het Buitenhout College worden regelmatig feesten georganiseerd voor leerlingen. Feest mee!

Bereikbaarheid

Het Buitenhout College ligt aan de Evenaar in Almere Buiten. Leerlingen kunnen veilig met de fiets naar school komen. We zijn ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ons schoolgebouw ligt naast Station Almere Oostvaarders. Daar stoppen zowel treinen als verschillende (stads)bussen.

Meer weten?

Kijk ook eens op www.buitenhoutcollege.nl.Of neem contact op voor een afspraak:

(036) 549 16 00/ informatie@buitenhoutcollege.nl

Informatieavond en open dag

Daarnaast is iedereen natuurlijk van harte welkom op de informatieavond op 13 november 2018 of de open dag op 9 februari 2019