Echnaton: leren in beweging

Je bent jong, enthousiast en je bruist van de energie. Natuurlijk wil je ook optimaal presteren. Met de ‘My Echnaton Vip-card’ creëer je jouw persoonlijke schoolloopbaan. Daarnaast maak je automatisch gebruik van de vele voordelen als ‘very important person’ van onze school. Wij rollen de rode loper voor je uit!

My Echnaton: opstromen

Wil jij vooral leren of liever ook doen? Alles is mogelijk. Stippel jouw persoonlijke route uit en maak gebruik van de mogelijkheid om altijd op te stromen. Zo hebben we bbl-, kbl-, mavo-, en havo/vwo-klassen, maar kun je ook kiezen voor onze combiklassen (bbl/kbl, kbl/mavo of mavo/havo).

Het beste uit jezelf

Wat je ook kiest, je mentor helpt je. Wist jij dat de ouders onze mentoren beoordelen met een 9,0? Als jij een laatbloeier, twijfelaar of gewoon een groeidiamant bent, stap dan in een combiklas en haal het beste uit jezelf.

Vip: check alle voordelen

Op Echnaton staat de leerling werkelijk centraal. Daarom ben jij onze vip. En een vip krijgt natuurlijk heel wat voordelen:

1. Hoge slagingspercentages

Echnaton scoort al jaren hoog vanwege degelijk onderwijs en goede slagingspercentages (bbl: 100%, kbl: 100%, mavo: 82% en havo 91%). Elke opleiding levert uitstekende kwaliteit, maar onze kleinschalige havo behoort tot de beste uit Almere.

 

2. Heel veel sport

Echnaton is al jaren de sportiefste Topsport Talent School van Flevoland. Niet alleen kun je bij ons terecht met een topsportstatus, maar er valt ook als breedtesporter veel te genieten. Kies voor voetbal- of basketbaltraining in je lesrooster of uren tennis- of dansles. Ook extra sportieve clinics staan op het programma.

3. Vijf unieke echTalent-routes

Twee uur in de week maak je kennis met totaal andere kanten van jezelf. Kies voor ‘Sports & Education’, ‘Media & Broadcasting’, ‘Food & Health’, ‘Technology & Design’ of ‘Arts & Entertainment’. Jouw ervaringen bij de echTalent-routes zijn een prachtig fundament onder de beroepsgerichte bovenbouw of de sectorkeuze binnen de mavo en de havo.

4. Gezonde school

Echnaton is rookvrij, heeft een gezonde schoolkantine en een geweldig groen & gezondplein. Zelfs in de les kun je op steeds meer plekken bewegend leren.

5. Bijzondere evenementen

Dat zijn er in onze onderbouw nogal wat. Zo is er de kennismakingsweek, doe je mee aan Echnalympics of Olympic Moves The School Final of kom je bijvoorbeeld lekker feesten op de diverse schoolfeesten. Verder organiseren we diverse activiteiten in afsluitende weken, zoals de Spraanse week, sollicitatieprojecten via JINC of cabaretvoorstellingen vanuit het vak CKV.

Open avonden

Wil jij álle voordelen van de ‘My Echnaton Vip-card’ ervaren? Stap dan op de rode loper tijdens onze open avonden. Meer informatie: http://echnaton.nl/myechnaton/.

Onze vips:

Quillan en Devin (Media & Broadcasting)

‘Oog in oog met Bizzey’

 “Eerst maakten we een commercial bij de echTalent-route Media & Broadcasting”, vertelt Quillan, “maar al snel deden we reportages.” Devin: “Het was tof om bekende Nederlanders te interviewen. Opeens sta je oog in oog met Bizzey. Spannend! Ze reageren altijd enthousiast, omdat ze niet vaak twee programmamakers zien van 12 jaar oud.”

Disa (basketbalklas)

‘Basketballen onder schooltijd’

Ik startte op mavo/havo en ben over naar klas 2 havo/vwo. Ik vind het leuk dat ik extra basketballessen kan volgen. Omdat ik al op handbal en tennis zat, had ik geen tijd om ook nog te basketballen. Dat doe ik nu onder schooltijd. Ik heb veel geleerd, zoals alle basistechnieken, schieten en de lay up.

Foto's: Feenstra Fotografie, Almere