Helen Parkhurst, jouw keuze telt!

Helen Parkhurst is een daltonschool voor mavo, havo en vwo. Heb je nog nooit op een daltonschool gezeten? Geen probleem! Wij leren je hoe het gaat. Op onze school is het belangrijk dat je zelf leert kiezen. Je gaat veel zelfstandig werken, alleen of in groepjes, met goede begeleiding van leraren.

Bovenop het normale mavo -, havo-  en vwo- programma heeft Helen Parkhurst een aantal bijzondere richtingen waarin jij je talenten kunt ontwikkelen. Aan jou de keuze…

Technasium (havo en vwo bèta)

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat alles om ons heen door mensen is bedacht en gemaakt? Dat gaat niet zomaar vanzelf. Op het Technasium krijg je bij het vak Onderzoek en Ontwerpen opdrachten om dingen te bedenken en te maken. Je werkt in kleine projectgroepen met echte opdrachtgevers.

Bèta – klas (mavo)

Vind je het leuk om bezig te zijn met rekenen, techniek, natuur en milieu? Met mavo-advies kun je kiezen voor de bèta – klas. Je gaat oplossingen zoeken voor technische vraagstukken, een werkstuk maken in de werkplaats of op excursie in de natuur. 

Topsport Talentschool

Verwacht jij een sportieve toekomst als topsporter? Dan kun je op Helen Parkhurst in veel gevallen topsportbegeleiding krijgen. Vraag naar de mogelijkheden.

Digitaal onderwijs

Helen Parkhurst loopt al jaren voorop in het gebruik van computers. Alle leerlingen werken met een ‘device’: een tablet of (mini)laptop. Zo leer je op een manier die past bij jouw tijd, en kun je goed informatie delen met andere leerlingen en docenten.

Dalton is kiezen…

Bij elk vak krijg je iedere periode een lijstje met opdrachten (leerlijnen). Je moet alles steeds binnen zes weken af hebben, maar je bepaalt voor een deel zelf wanneer. Na twaalf weken maak je een vakoverstijgend reflectieverslag dat je bespreekt met je ouders. Je krijgt daarnaast rapporten met cijfers.

Daltonuren en daltonweken

Op Helen Parkhurst heb je een paar keer per week een ‘daltonuur’. Daarin mag je zelf bepalen aan welk vak je gaat werken. Drie keer per jaar is het ook daltonweek. Je kunt dan kiezen uit allerlei projecten, bijvoorbeeld: een restaurant openen, een auto beschilderen of klussen voor een goed doel.

En nog zoveel meer…

Wil jij in het leerlingenparlement je zegje doen? Wil je licht en geluid regelen in de aula? Wil je graag op het podium wat laten zien of horen? Wil je meedoen in de milieuraad? Kom je gezellig helpen in de kantine? Of ga je de conciërges helpen? Dat kan allemaal. Aan jou de keuze! Bekijk op onze website ook eens de filmpjes over de school. 

Veilig en vertrouwd…

Helen Parkhurst staat bekend om de veilige sfeer met goed contact tussen leerlingen en docenten. Er zijn onderlinge afspraken in plaats van strenge regels. Er is ruimte voor persoonlijke aandacht en veel begeleiding in de mentorklas. Ervaar deze sfeer zelf op onze open dagen!

Goede resultaten…

Jaar na jaar halen heel veel examenleerlingen op HP een diploma. De gemiddelde cijfers van het centraal eindexamen zijn in de laatste jaren gestegen. Door goede structuur in de lessen, scholing van leraren en intensief volgen van resultaten houdt Helen Parkhurst de kwaliteit hoog.