Jouw weg naar succes!

Het Oostvaarders College is de ideale school om je havo-, atheneum- of gymnasiumdiploma te halen. Je bent bij ons verzekerd van kwalitatief goed onderwijs en jij kunt kiezen welke weg bij jou past! Op het Oostvaarders College herkennen wij jouw talenten. Wij geven jou de ruimte om die talenten te ontwikkelen en begeleiden jou op jouw weg naar succes.

Het gaat om jou

In een veilige omgeving leer je wie je zelf bent en om voor je mening uit te komen. Maar ook om te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Samen verantwoordelijkheid nemen. Dáár gaat het om.

Welk advies heb je?

Heb je een havo-advies, dan kom je in een havo-klas. Na het eerste jaar bestaat de mogelijkheid op te stromen naar het atheneum.

Heb je een vwo-advies, dan kan je naast de atheneumklas ook kiezen voor de atheneum- of gymnasiumplusklas. De plusklassen zijn voor de nieuwsgierige vwo-leerling die zich optimaal wil ontwikkelen. Heb jij een onderzoekende geest, ben je gemotiveerd en ga je uitdagingen niet uit de weg? Het OVC biedt je de mogelijkheid om op een zo hoog mogelijk niveau te presteren, zowel praktisch als theoretisch, zowel individueel als samen. In de plusklas krijg je standaard Cambridge Engels, extra vakken filosofie en debat, 4 projecten per jaar, veel gebruik van digitaal aanbod op eigen laptops en word je begeleid door jouw persoonlijke coach. In de gymnasiumplusklas krijg je vanaf leerjaar 1 ook Latijn en Grieks aangeboden, waarbij er naast taal ook veel aandacht is voor cultuur.

Kies je Talentklas

Vraag je een leerling waarom hij voor het Oostvaarders College gekozen heeft dan is bijna altijd het antwoord: de Talentklassen. Leerlingen aan het woord:

“Het is heerlijk om fanatiek te sporten met andere sportgekken zoals ik…."

“Door I AM ben ik de wereld beter gaan begrijpen”.

“Heerlijk! We hebben het over het heelal, het weer en robotica. We doen allerlei proeven en we gaan op excursie…”

“De kunsttalentklas gaat rechtstreeks je hart in”

“Met Cambridge Engels ben je op je internationale toekomst voorbereid”

Je kan kiezen tussen I AM (informatie, actualiteit en maatschappij, Kunst, Sport, Science of Cambridge Engels. In de talentklassen wordt het klaslokaal regelmatig verlaten voor activiteiten als projecten, onderzoeken en excursies.

Je bent een wereldburger

Door internet en media ligt de wereld aan je voeten. Het Oostvaarders College is een officiële UNESCO-school en kijkt verder dan Almere groot is. Er is veel aandacht voor internationalisering, bijvoorbeeld door uitwisselingprogramma’s binnen en buiten Europa. Ook binnen de lessen besteden we veel aandacht aan vrede & mensenrechten, burgerschap, intercultureel leren en duurzaamheid; de kernwaarden van UNESCO.

Wat kan er nog meer?

Op het Oostvaarders College bruist het van de activiteiten. Maak je graag muziek, dan vinden we je vast terug op het podium tijdens de Culturele Avond of The Night Of The Stars. Ben je vooral sportief, dan is de OVC Cross, de scholierentriatlon of één van de andere sportieve activiteiten, echt iets voor jou. Heb je een wiskundeknobbel, dan kun je je hersens breken door mee te doen aan de Wiskunde Olympiade. Wie geïnteresseerd is in andere culturen doet mee aan onze eTwinning projecten (online samenwerking met scholieren in het buitenland) of aan een uitwisseling met scholen in landen waar wij contacten mee hebben zoals Italië en India. Organisatietalenten kunnen aan de slag met de organisatie van feesten en activiteiten zoals de literaire avond. Eigenlijk te veel om op te noemen. En uiteraard is er ook ruimte voor jouw ideeën!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op onze website. Uiteraard ben je ook van harte welkom om de voorlichtingsavond op 15 november 2018 (aanmelden is van belang, zie de website) en open dag op 9 februari 2019 te bezoeken. Tevens kunnen leerlingen op 23 januari en 13 februari 2019 proeflessen volgen. Op die manier krijg je een goede indruk van onze school. Ook hierover kun je meer informatie vinden op de website.