Poort, school voor havo en mavo

Poort, school voor havo en mavo is een kleinschalige school in het stadsdeel Almere Poort. De school is gelegen in het Europakwartier vlakbij het station Almere Poort. Hierdoor is de school goed bereikbaar en komen onze leerlingen uit heel Almere. Bij de start van het schooljaar 2018-2019 zijn er ongeveer 400 leerlingen en  40 docenten.

+++Poort heeft in het schooljaar 2019-2020 een gloednieuw gebouw, met de modernste leermiddelen, een superaula, ruime lokalen en studieruimtes!!!+++

 

‘Voor iedereen met ambitie’

Onze leerlingen zijn ambitieus: ze werken altijd aan een extra vak zodat ze hoog kunnen mikken voor een vervolgopleiding, ze maken optimaal gebruik van de extra ondersteunende lessen of het extra programma voor de heel sterke leerlingen.

Poort is de enige school voor voortgezet onderwijs waar een tweejarige brugklas wordt aangeboden. Leerlingen met mavo- en havo- advies zitten samen in een klas. Het lesmateriaal, de manier van lesgeven en de werkvormen zijn op havo- niveau. De toetsen zijn op mavo- en op havo- niveau. De tweejarige brugklasperiode laat zien welke vervolgkeuze de leerling het gelukkigst maakt, waar hij zijn ambitie het best kan verwezenlijken.

 

Een goede start van de dag

De lesweek kent drie startmomenten van 15 minuten elk. Aan het begin van de lesdag bespreekt de klas met de mentor zaken uit 1) de actualiteit, 2) planning en organisatie en 3) de interactie in de klas.  Wat Poort ook bijzonder maakt is de identiteit van onze school, je volgt lessen levensbeschouwing en wij vieren Kerst en Pasen. 

Onderwijs

In onze lessen zorgen we voor een rustig werkklimaat. Er is in de les ook meestal ruimte om met je huiswerk te starten. Daardoor kan je als je vragen hebt direct bij je docent terecht. Ook heb je nooit meer dan zes verschillende vakken op één dag (op de meeste dagen zelfs minder). Dat zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren.

Op Poort neem je je eigen laptop/notebook mee, want we werken veel met de computer.

 

Amira (leerjaar 1):

Als jij een hardwerkende leerling bent en naar het hbo wilt gaan, moet je naar deze school komen! Ik zit zelf in de eerste klas, deze school leek mij de beste en dat is ook zo. De lessen duren hier 60 minuten en dat is echt zo voorbij, omdat je het naar je zin hebt. Ik vind het een goede en leuke school enj iedere leerling zal zich hier thuisvoelen! 

Soraya (leerjaar 1):

Ik heb voor Poort gekozen, omdat Poort me goede school leek. Ik vind het fijn dat je een mentor hebt die je met alles helpt. In het begin is alles nieuw en komt er heel veel op je af. Ik zie mijn mentor zeker vier keer in de week bij de start van de dag. Poort is een interconfessionele school, we hebben daarom ook levensbeschouwing. We praten over het leven. Ik ben blij dat ik deze school heb gekozen!


Wil je de sfeer op Poort zelf ervaren en kijken of het een school is die bij jou past? Kom dan eens langs op de Informatieavond of Open Dag, of schrijf je via onze website voor een Expeditiemiddag. Tot snel op Poort!