Stad College

Een écht vak leren, dat is precies waar het bij Stad College om draait. Daarom maak je vooraf een keuze uit drie richtingen. Je kunt kiezen voor Technology, ICT & Design of Care & Services. Na het eerste jaar beslis je welk vakkenpakket je het leukst vindt binnen de richting die je hebt gekozen.

Vanaf het eerste jaar krijg je al beroepsgerichte praktijklessen. Je komt er op die manier achter hoe het er in de echte wereld toegaat. Ook ga je op bezoek bij bedrijven en krijg je de kans om genoeg stage te lopen.

Werken in jouw eigen tempo, op jouw niveau

Bij de een duurt het wat langer om een vak onder de knie te krijgen dan bij de ander. Het is wel zo fijn als de school hier rekening mee houdt. Daarom werkt Stad College met Gepersonaliseerd Leren (GPL). Dit betekent dat je als leerling ieder vak leert op het niveau dat bij je past. Als je moeite hebt met een bepaald vak, kun je extra lessen volgen. Gaat het je juist iets makkelijker af? Dan kun je dezelfde les ook op een hoger niveau bijwonen. Je bepaalt als leerling je eigen studieroute. Zittenblijven is dus niet nodig.

Digitaal onderwijs

Om op elk moment van de dag de juiste leerstof bij de hand te hebben, werken vanaf de eerste dag met een iPad. Hiermee kun je informatie opzoeken die bij de lesstof van pas komt. Studieboeken zijn niet meer van nu.

Veilig klimaat

Je kunt je het beste ontwikkelen in een veilige omgeving waarin je je echt thuis voelt. De Positive Behavior Support (PBS) aanpak wordt gebruikt om hiervoor te zorgen. Stad College zorgt voor een positieve en sociale omgeving, zodat het leren extra prettig wordt en gedragsproblemen worden voorkomen. Ook helpt het dat Stad College niet al te groot is. De school telt ongeveer 500 leerlingen. Voor je het weet ken je iedereen die er rondloopt. Oftewel: Stad College is een gezellige plek om aan je toekomst te werken!

Ben jij nieuwsgierig naar het Vakcollege?

Bezoek dan de Informatieavond en/of Open (mid)dag samen met je ouders. Je kunt je via de website ook inschrijven voor de Expeditiemiddag.