Het KiesKompas

Test welke school bij jou past

In Almere zitten 17 VO-scholen. Hoe weet je welke school het beste bij jou past? Om je op weg te helpen hebben we speciaal voor jou het KiesKompas ontwikkeld. Geef aan welke schoolniveaus je wilt vergelijken en in welk stadsdeel je zoekt. Vervolgens krijg je een duidelijk overzicht met scholen die aan jouw zoekcriteria voldoen. Ontdek met een paar muisklikken uit welke scholen jij kunt kiezen. Succes!

Goed om te weten: elke school organiseert open dagen en informatieavonden zodat je een bezoek kunt brengen aan de school en kunt ontdekken of de school daadwerkelijk bij je past. Hier vind je een overzicht.

ZoekenAfstand huis-school

Niveau's
Stadsdeel
18 scholen gevonden
Academie 1014
Academie 1014

Pim Mulierstraat 102
1362 LC, Almere
(036) 845 23 00

www.academie1014.nl
marieke@academie1014.nl

Academie 1014

Tijd voor jou...

Als je 10 tot 14 jaar bent, kun je naar Academie1014. Je krijgt bij ons de tijd om te ontdekken wat bij je past in je eigen tempo. Je bent misschien eerder of later toe aan de stap naar het voortgezet onderwijs dan groep 8. Je kunt bij ons het (definitieve) advies versnellen of uitstellen tot uiterlijk halverwege leerjaar 2, zodat de kans groter is dat je met meer plezier en succes de overstap naar het voortgezet onderwijs maakt. Iedereen verdient een unieke aanpak om het maximale uit zichzelf te halen en een stabiele basis te leggen voor een succesvolle toekomst!

Academie1014 biedt in haar onderwijs vier leerlijnen; groep 7 en 8 en klas 1 en 2 (tl t/m vwo). Wij bieden kinderen tijd en ruimte om hun talenten en mogelijkheden te ontdekken en verder te ontwikkelen in een veilig en uitdagend leerklimaat. Leerlingen groeien bij ons verder in kennis en vaardigheden zonder de ontwikkelingslijn te doorbreken. Basis en voortgezet onderwijs ontmoeten elkaar in Academie1014.

Leerlingen van Academie1014 worden begeleid door coaches en experts. Er wordt thematisch gewerkt zonder methodes. De leerlingen maken hun ontwikkeling zichtbaar in hun portfolio. Op deze manier leren de kinderen wie ze zijn en wat ze kunnen in eigen tempo en op een passend niveau.

Academie1014 is gevestigd in het nieuwe schoolgebouw van Poort Lyceum.

Meer weten? Bezoek de website

Aeres VMBO Almere
Aeres VMBO Almere

vmbo-b, vmbo-k, vmbo-g

Heliumweg 1
1263 JA Almere
088 020 5400

www.aeresvmbo-almere.nl
vmbo.almere@aeres.nl

Aeres VMBO Almere

De groene school in Almere

Aeres VMBO Almere is een overzichtelijke en ambitieuze vmbo-groenschool met brede uitstroommogelijkheden. Kies je voor onze school, dan krijg je naast les in de reguliere vakken ook les in groenvakken. Als leerling leer en groei je op in een inspirerende omgeving, waarin dieren, planten, voeding en de groene ruimte een belangrijke rol spelen.

Op deze vmbo-school in Almere krijg je dezelfde vakken als op andere vmbo-scholen, zoals Nederlands en wiskunde. Het verschil is dat je ook het profielvak Groen volgt. Hier wissel je theorie en praktijk af. En dat zorgt ervoor dat de lessen leuk blijven. Je gaat zelf aan de slag met dierverzorging, planten en bloemen, techniek en kooklessen. Want door te doen, leer je het snelst.

Onze school staat bekend als een veilige school waarbij persoonlijke aandacht en begeleiding voor leerlingen centraal staan. De kracht van de school is dat de docenten van Aeres VMBO Almere en leerlingen elkaar allemaal kennen. De leerlingen komen niet alleen uit de gemeente Almere, maar ook uit de omliggende omgeving. Met ongeveer achthonderd leerlingen is Aeres VMBO Almere een persoonlijke en sfeervolle school.

Het Groene Lyceum
Naast de leerwegen in het vmbo, kan je op Aeres VMBO Almere school ook naar Het Groene Lyceum als je meer kunt dan vmbo-tl (bijvoorbeeld havo). Deze slimme leerroute wisselt praktijk af met theorie, projecten en stages. In zes jaar (je wint dus een jaar) haal je een vmbo- én een mbo-diploma. Je stroomt zo door naar het hbo.

Meer weten? Bezoek de website

Arte College
Arte College

vmbo-k, vmbo-t, havo, vwo

Oostenrijkstraat 2
1363 CB Almere
036 767 0700

www.artecollege.nl
info@artecollege.asg.nl

Arte College

Eigenzinnig, creatief en uitdagend

Het Arte College is een VO-school voor leerlingen die een bijzondere interesse hebben voor kunst en cultuur en zich daarin willen ontwikkelen. We bieden onderwijs aan op de niveaus vwo, havo en vmbo-t en vmbo–k.

Heb je belangstelling voor theater, muziek of multimedia? En voor modern onderwijs, met veel digitaal lesmateriaal en leerpleinen? Dan is het Arte College zeker het overwegen waard! Bij ons ga je naast het normale lesprogramma op zoek naar je eigen creativiteit. Je krijgt veel les in kunst en cultuur, en doet mee aan de Arteweken, die wereldberoemd zijn in Almere.  Ook leer je op het Arte College vaardigheden die later heel belangrijk worden in je vervolgopleiding of je werk: samenwerken en zelfstandig werken, organiseren, presenteren en ontwerpen.

Arte staat bekend om zijn goede sfeer. Bij ons kun je 100% jezelf zijn. Dat zie je ook aan ons gebouw. Buiten op het plein grote tribunes om te chillen en een plek om te voetballen en basketballen. Binnen een echt theater, een computerlab en overal kunst van leerlingen aan de muur. De school staat midden in Almere Poort, goed bereikbaar, op een steenworp afstand van het station. Kortom: het Arte College is the place to be!

Meer weten? Bezoek de website

Aventurijn
Aventurijn

Marathonlaan 13
1318 ED ALMERE
036- 549 19 18

http://aventurijn.almere-speciaal.nl
directie.aventurijn@almere-speciaal.nl

Aventurijn

De school waar jij jezelf mag zijn!

Aventurijn is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot 20 jaar. Jij en je medeleerlingen hebben een lichamelijke en/ of verstandelijke beperking. We kijken niet naar wat je niet kan, maar juist naar wat jouw mogelijkheden zijn. Sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en een zinvolle tijdsbesteding zijn belangrijk bij ons.

Aventurijn verzorgt dan ook onderwijs dat gericht is op de plek waarnaar jij straks kunt uitstromen. Dat kan een geschikte vorm van dagbesteding zijn, maar ook een leuke baan in het bedrijfsleven of heel soms zelfs een vervolgopleiding. Daar waar je naartoe uitstroomt is bepalend voor de lessen die je krijgt. Op Aventurijn krijg je onderwijs én ondersteuning op maat.

Om bij ons op school te mogen komen heb je een toelaatbaarheidsverklaring nodig. Die zullen wij, samen met je ouders, aanvragen bij het Samenwerkingsverband. Kom gerust dinsdag 25 januari of dinsdag 1 februari langs om de school te bekijken. We maken graag tijd tussen 13.00 en 14.00 uur voor een gesprek en een rondleiding door ons prachtige gebouw.

Meer weten? Bezoek de website

Buitenhout College
Buitenhout College

vmbo-b, vmbo-k, mavo, beroepsgerichte mavo

Ambonstraat 2
1335 JV Almere
036 549 1600

www.buitenhoutcollege.nl
informatie@buitenhoutcollege.nl

Buitenhout College

We do more

Het Buitenhout College is een school voor ambitieuze jongeren. Voor mavo theoretisch en beroepsgericht, vmbo-kader en vmbo-basis ben je bij ons aan het goede adres. Als jij ambitie laat zien en je volledig inzet op school, zorgen wij ervoor dat jij alle kansen krijgt om jezelf te ontwikkelen en je talenten te ontdekken. We do more!

Als je voor het Buitenhout College kiest, kies je niet voor een doorsnee school. We do more is ons leidend principe. We doen meer met jou en voor jou. Iedereen telt en iedereen is belangrijk bij ons op school. We doen er alles aan om samen met jou goede prestaties neer te zetten en mooie cijfers te halen. Hierbij motiveren en stimuleren we je om je te helpen het beste uit jezelf te halen zodat je onze school verlaat met een diploma waar je trots op mag zijn.

Waarom zou je kiezen voor het Buitenhout College? Om te beginnen is het BHC een sfeervolle school. Hoewel onze school best groot lijkt, merk je dat tijdens een schooldag niet. Je hebt les in een kleinere unit met een beperkt aantal docenten. We bieden allerlei naschoolse activiteiten – zoals extra sportlessen, schaken, zwemmen en een debattoernooi – en gezellige feesten laten we niet aan ons voorbij gaan. Bovendien zijn we goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wat wil je nog meer?

Meer weten? Bezoek de website

De Meergronden
De Meergronden

vmbo-b, vmbo-k, vmbo-t, mavo, havo, vwo

Marktgracht 65
1353 AL Almere
036 547 2727

www.meergronden.nl
info@meergronden.asg.nl

De Meergronden

Ontdek jezelf. Discover the world.

De Meergronden is een school voor alle niveaus, van bbl tot vwo+. Bij ons kun je doorstromen naar een ander niveau zonder van school te wisselen. We besteden veel aandacht aan Kunst en Sport en houden van gezond! Daarom hebben we o.a. een gezonde kantine en een groen schoolplein. En wist je dat we de enige school in Almere zijn waar mavo-, havo- en vwo-leerlingen kunnen kiezen voor tweetalig onderwijs?

Weet jij waar je over 20 jaar woont of wat je dan doet? En weet je al wat je dan moet kunnen en kennen? Waarschijnlijk niet en toch wil je in die onbekende toekomst succesvol zijn. Het is belangrijk dat je goed opgeleid, voorbereid en vol vertrouwen je toekomst tegemoet gaat. Die wereldtoekomst is nu al begonnen. Daarom ontwikkel je bij ons op school zogenaamde 21e-eeuw vaardigheden zodat je ook in een wereld die je nu nog niet kent je weg kunt vinden.

Jongeren van nu communiceren via sociale media net zo gemakkelijk met hun buurmeisje als met een onbekende elders op de wereld in het Engels. Engels is de taal die ze al vroeg horen en gebruiken. Daarom kun je bij ons kiezen voor Nederlandstalig of Tweetalig onderwijs op mavo, havo en vwo(+). Op het TTO krijg je extra lessen Engels en volg je de helft van je vakken in het Engels.

Onze school staat midden in de maatschappij en speelt in op veranderingen in die maatschappij. Op de Meergronden ontmoeten leerlingen met verschillende achtergronden, motivaties en capaciteiten elkaar. We zorgen voor een veilige en plezierige plek waar je fouten mag maken en risico’s mag nemen. Waar je verantwoordelijkheid draagt voor je eigen handelen en respectvol met elkaar omgaat. Bij ons op school haal je het beste uit jezelf.

Meer weten? Bezoek de website

Echnaton
Echnaton

vmbo-b, vmbo-k, mavo, havo

Zwolleweg 1
1324 EL Almere
036 533 1220

www.echnaton.nl
info@echnaton.nl

Echnaton

Leren in beweging

Je bent jong, enthousiast en je bruist van de energie. Natuurlijk wil je het ook goed doen op school. Echnaton biedt uitdagend onderwijs, aangevuld met een uniek keuzetraject: de echTalent-route. Jouw avontuur naar een diploma en het waarmaken van je droom start hier.

Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal. Met ons ondernemende en actieve onderwijs stimuleren we jou om zelf stappen te zetten. Dat doe je door veel ervaringen op te doen. Op ons nieuwe ‘Doen & Ondernemen Plein’ maak je bijvoorbeeld zelfbedachte games, ontwerp je je eigen muziekinstrument of kook je met insecten. En ook in onze kleinschalige Businesshavo word je stevig aan het werk gezet. Ben jij een twijfelaar of wellicht een laatbloeier? Daar hebben we de combinatieklassen voor.

Een gezonde en sportieve leefstijl geeft meer kans op een succesvolle schoolcarrière. Daarom is er een groot aanbod van sport- en bewegingsactiviteiten binnen de echTalent-route. Wil je eens iets anders uitproberen? Ga dan naar Media & Broadcasting, Arts & Entertainment, Food & Health of Technology & Design. Twee keer per jaar kies je iets anders. Zo maak je van alles mee en zet je misschien wel de eerste stap naar jouw droombaan.

Meer weten? Bezoek de website

Helen Parkhurst
Helen Parkhurst

mavo, havo, vwo

Bongerdstraat 1
1326 AA Almere
036 535 7000

www.helenparkhurst.nl
info@helenparkhurst.asg.nl

Helen Parkhurst

Jouw keuze telt

Helen Parkhurst is een daltonschool voor mavo, havo en vwo. De school waar leerlingen eigen keuzes leren maken en hun talenten ontwikkelen. Heb je nog nooit op een daltonschool gezeten? Geen probleem! Wij leren je hoe het gaat. Volgens ons leer je vooral goed als je daar zelf verantwoordelijk voor bent. Dat ga je leren met goede begeleiding van onze leraren.

Zelfstandig werken is belangrijk op onze school. Je krijgt aan het begin van een periode van zes weken te horen wat je moet doen voor elk vak. Vervolgens maak je een plan, samen met je mentor of docent. Daarin mag je met ideeën komen en maak je eigen keuzes. Na die zes weken moet al je schoolwerk af zijn, want dan begint er weer een nieuwe periode.

Bovenop het normale mavo-, havo- en vwo-programma, bieden we een aantal bijzondere richtingen aan waarin jij je talenten kunt ontwikkelen. Is jouw schooladvies havo of vwo, dan is een technasiumklas misschien iets voor jou. Heb je mavo advies, dan kun je ook kiezen voor de bèta mavo-klas. En ben je een topsporter? Ook dan is onze school geschikt voor jou. Aan jou de keuze!

Meer weten? Bezoek de website

Nautilus College
Nautilus College

Locatie Lierstraat
Lierstraat 17, Almere

Locatie Operetteweg
Operetteweg 96, Almere

Locatie Paul Kleestraat
Paul Kleestraat 35, Almere

Locatie Radioweg
Radioweg 35, Almere

036 53 68 233

www.eduvier.nl/nautiluscollege/
nautiluscollege@eduvier.nl

Nautilus College

Speciaal onderwijs op maat

Het Nautilus College verzorgt voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen met een problematiek binnen het autistisch spectrum en binnen externaliserend gedrag van praktijkgericht onderwijs, vmbo tot en met onderwijs op havo/vwo-niveau.

Jongeren die een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) hebben en extra onderwijsondersteuning en specifieke begeleiding nodig hebben kunnen bij ons terecht. Denk hierbij aan jongeren met een vorm van autisme die zich op een reguliere school niet op hun plek voelen, of voor jongeren die vanwege hun gedrag op de reguliere school niet aan leren toekomen

Op het Nautilus College werken we met vaste lestijden, een vaste mentor en kleinere groepen. Een klas bestaat uit ongeveer 16 leerlingen. De mentor verzorgt een groot deel van de lessen. Je hebt een vaste plek in de klas en je werkt zowel klassikaal, individueel als in groepjes. Op deze manier bieden we jongeren een veilige en voorspelbare leeromgeving, waar je je talenten verder kunt ontwikkelen.

Naast de reguliere schoolvakken besteden we veel aandacht aan ‘leren leren’, je voorbereiden op de toekomst en aan sociale vaardigheden. Dit doen we zowel tijdens de reguliere lessen, als in speciale lessen als ‘Leefstijl’. Om geplaatst te kunnen worden op het Nautilus College heb je een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) van het samenwerkingsverband in je woonplaats nodig. Na je aanmelding kijken wij samen met jou welke locatie het beste bij jou past.

Meer weten? Bezoek de website

Montessori Lyceum Flevoland
Montessori Lyceum Flevoland

vmbo-t, mavo, havo, vwo

Ambonstraat 5
1335 JV Almere
036 5492260

www.mlfalmere.nl
secretariaat@mlf.asg.nl

Montessori Lyceum Flevoland

De school waar je jezelf kan zijn

Het Montessori Lyceum Flevoland, ook wel het MLF genoemd, is een kleine school waar we veel aandacht hebben voor onze leerlingen. Wij bieden mavo, havo en vwo aan waarbij zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid een grote rol spelen. Door de kleinschaligheid voel je je snel thuis op het MLF!

Het MLF geeft montessorionderwijs. Dit houdt in dat je zelf de vrijheid krijgt om keuzes te maken. Je mag dus veel ‘zelf doen’ in je eigen tempo of werken in kleine groepjes onder begeleiding van een docent. Hierdoor leer je naast de klassikale lessen ook veel andere vaardigheden, zoals het maken van je eigen keuzes. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat alle taken netjes op tijd af zijn. Je mag bij ons veel zelf doen, maar je krijgt ook goede begeleiding op school. We noemen dit ‘vrijheid in gebondenheid’.

Bij ons voelen de leerlingen zich thuis. Dit komt door de positieve omgang die we met elkaar hebben, maar ook door de hoge mate van veiligheid, gelijkwaardigheid en vertrouwen. Niet alleen tijdens de lessen, maar ook daarbuiten. Je werkt aan zelfstandigheid, maar vanuit een sterk gevoel van verbinding met anderen en de leefomgeving. Dit maakt onze school een fijne en veilige plek om te leren en te ontwikkelen, maar ook om jezelf te zijn.

Meer weten? Bezoek de website

Oostvaarders College
Oostvaarders College

havo, vwo, gymnasium

A. Boekenweg 3
1333 VD Almere
036 5492492

www.ovc.nl
directiesecretariaat@ovc.asg.nl  

Oostvaarders College

Jouw weg naar succes

Het Oostvaarders College is de ideale school om je havo-, atheneum- of gymnasiumdiploma te halen. Wij bieden kwalitatief goed onderwijs en je kan zelf kiezen welke weg bij jou past. Wij kijken namelijk naar jouw talenten en geven je de ruimte om die talenten verder te ontwikkelen. Wij begeleiden je graag tijdens jouw weg naar succes.

Jou goed voorbereiden op de toekomst is onze missie. Dit doe je grotendeels zelf, maar wij helpen je tijdens jouw schooltijd te ontdekken wat bij je past. Naast de gewone lessen bieden wij allerlei extra’s zoals talentklassen, een elektronische leeromgeving, excursies en vele sportieve en culturele activiteiten. Je mag je eigen route kiezen om jouw talenten te ontwikkelen.

Ondanks de grootte van de school, is het OVC een school waar je gezien wordt. We werken in kleine teams en de leraren kennen jou echt. In een veilige omgeving leer je wie je zelf bent en om voor je mening uit te komen, maar ook om te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Samen verantwoordelijkheid nemen, daar gaat het om!

Meer weten? Bezoek de website

OPDC Almere
OPDC Almere

Discuslaan 3
1318 EJ Almere
036 53 27 456

www.opdc-almere.nl/
info@opdc-almere.nl

OPDC Almere

Onderwijs en begeleiding op maat

Niet iedereen kan in één keer de overstap maken naar een grote voortgezet onderwijsschool. Bijvoorbeeld door een combinatie van gebrek aan zelfvertrouwen, concentratie of structuur, dyslexie en leerachterstanden. Of omdat je moeilijk contacten kunt leggen met anderen. Dan ben je welkom op het OPDC (Ortho Pedagogisch Didaktisch Centrum) Almere.

Het OPDC-Almere is een tussenstap naar een grote voortgezet onderwijsschool. Onze school heeft ongeveer 150 leerlingen. Je zit in een klas van 14-16 leerlingen, krijgt les van 6-8 docenten en je start elke dag bij je mentor. Op het OPDC-Almere doe je succeservaringen op, krijg je vertrouwen in je eigen kunnen en leer je hoe je moet leren. Zo kun je na 1 of 2 leerjaren doorstromen naar een reguliere VMBO-school.

We werken vanuit de waarden: Tolerantie, Rust en Persoonlijke groei. Die waarden vinden we belangrijk: Iedereen mag zijn, zoals hij/zij is; door rust kun je leren en ontwikkelen en daardoor kun je werken aan je persoonlijke groei. We helpen je daarbij door duidelijk onze verwachtingen uit te spreken en veel complimenten en beloningen te geven. Het doel is dat je je ontwikkelt, succeservaringen opdoet, (zelf)vertrouwen krijgt en leert hoe je moet leren. Na één of twee jaar kun je doorstromen naar één van de VMBO-scholen. Als je niet naar het regulier onderwijs wilt of kunt overstappen, word je naar een andere passende opleidingsplek begeleid.

Meer weten? Bezoek de website

Park Lyceum
Park Lyceum

mavo, havo, vwo

Buñuellaan 4
1325 PL Almere
036 – 523 8108

www.parklyceum.nl
parklyceum@hetbaken.nl

Park Lyceum

Een stevige basis voor een mooie toekomt

De wereld is groter dan Almere en Nederland! Als je bij ons op school zit, ontmoet je dus zeker jongeren uit andere landen; van Spanje en Duitsland tot Rusland en China. Bij alle vakken komt de internationalisering aan bod. Door onder andere bijzondere taalprogramma’s, skype projecten en het Europees debat. Een stevige basis voor misschien ook wel een internationale toekomst!

Park Lyceum is een Global Citizen Network-school. Dat is een netwerk van scholen met veel aandacht voor internationalisering.Naast de internationalisering valt Park Lyceum op door de kunstzinnige vakken en de bijzondere bèta-activiteiten. Daarnaast zijn er talentmodules om uit te kiezen, is het een school met een vaste begin- en eindtijd van de schooldag voor de onderbouw, en kun je bij tussenuren terecht in het prachtige Studiecentrum met uitgebreide studiefaciliteiten.

Met ongeveer 1500 leerlingen is Park Lyceum een grotere school dan je gewend bent. Maar de school is zo georganiseerd dat je je snel thuis zult voelen en snel je docenten zult leren kennen. Bovendien is Park Lyceum gehuisvest in een prettig gebouw in een rustige woonwijk.

Meer weten? Bezoek de website

Poort Lyceum
Poort Lyceum

mavo, havo, vwo

Pim Mulierstraat 102
1362 LC Almere
036 – 845 2300

www.poortlyceum.nl
poortlyceum@hetbaken.nl

Poort Lyceum

Jouw ticket tot talent

Als je initiatief durft te nemen, zelf verantwoordelijk wilt zijn en per vak je niveau, je tempo en voor een deel je lesdag wilt bepalen, dan is Poort Lyceum joúw school! Je hebt een persoonlijke coach die je wekelijks spreekt. Je leert om zelf de juiste keuzes te maken door te kijken naar je eigen inzet en je talenten. Je stelt je iedere dag de vraag: 'waar ga ik vandaag aan werken en wat heb ik daarvoor nodig?'

Poort Lyceum biedt maximaal kansen aan leerlingen en hun talenten. Dat doen we door leerlingen zelf mee te laten bepalen hoe hun lesweek eruitziet, hiermee krijgen ze meer invloed op hun schoolverloop en toekomst. We helpen de leerlingen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Deze aanpak is geïnspireerd op het succesvolle Zweedse onderwijsmodel Kunskapsskolan. Voor een kansrijke toekomst zijn persoonlijke competenties als zelfreflectie, besluitvaardigheid en zelfsturing tenslotte even belangrijk als inhoudelijke kennis. Kunskapsskolan onderscheidt zich door het aanbod van gestandaardiseerd maatwerk. De onderwijsinhoud is gebaseerd op heldere leerdoelen op diverse niveaus, het onderwijsaanbod heeft een strakke en heldere structuur met vaste evaluatiemomenten.

Met zo’n 600 ambitieuze leerlingen zijn we een kleinschalige school. Zo krijgt iedereen de ruimte en aandacht die hij zij nodig heeft én verdient.

Heb jij het in je? Dan verwelkomen we je graag op Poort Lyceum in Almere Poort (vlakbij de Topsporthal) en wie weet krijg jij wel jouw “Ticket tot talent!”

Meer weten? Bezoek de website

Pro Almere
Pro Almere

praktijkonderwijs

Locatie Bachweg
J.S. Bachweg 7
1323 BA Almere
036 - 533 81 41

Locatie Koningsbeltstraat
Koningsbeltstraat 4
1329 AL Almere
036 - 533 6194

Locatie Tom Poesstraat
Tom Poesstraat 2
1336 AE Almere
036 - 549 4150

www.proalmere.nl
info@proalmere.asg.nl

Pro Almere

Leren door te doen

Wil jij graag leren door te doen? Leer je liever in de praktijk dan dat je de boeken induikt? Kom dan eens een kijkje nemen bij Praktijkonderwijs Almere. We leiden je op tot een goede werknemer en leren je alles wat nodig is om een zelfstandige burger te zijn. PrO Almere biedt een praktische opleiding waarbij we veel aandacht besteden aan je persoonlijke ontwikkeling.

Alles wat je op PrO Almere leert, leer je vanuit de praktijk. Of je nou graag in de horecabranche wilt werken of als vorkheftruckchauffeur aan de slag wilt: PrO Almere helpt je op weg. We zijn verspreid over drie locaties. Een locatie aan de J.S. Bachweg in Muziekwijk, een locatie aan de Koningsbeltstraat in Tussen de Vaarten en als laatste een locatie in Almere Buiten in de Stripheldenbuurt aan de Tom Poesstraat. Heb jij een Toelaatbaarheidsverklaring Praktijkonderwijs? Dan ben je bij ons van harte welkom. Op de locatie Tom Poesstraat bieden we vanaf schooljaar 2020/2021 alleen onderwijs aan vanaf het derde jaar. Dit houdt in dat er geen eerste en tweede klas is. 

Op alle drie onze locaties zitten ongeveer 200 leerlingen. Omdat de locaties klein zijn, kennen bijna alle leerlingen en medewerkers van een locatie elkaar. Hierdoor hebben onze medewerkers veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook krijg je een mentor bij wie je altijd terecht kunt. Er vinden regelmatig coaching gesprekken plaats met je mentor, zodat we kunnen bespreken hoe het met je gaat, wat je vorderingen zijn en welke plannen je hebt voor de toekomst.

Meer weten? Bezoek de website

Stad College - Vakcollege
Stad College - Vakcollege

vmbo-b, vmbo-k, vmbo-g, vmbo-t

Rooseveltweg 5
1314 SJ ALMERE
036 – 530 7207

www.stadcollege.nl
stadcollege@hetbaken.nl

Stad College - Vakcollege

Ontdek jouw vak

Een echt vak leren, dat is precies waar het bij Stad College om draait. Vanaf het eerste jaar krijg je al beroepsgerichte praktijklessen. Je komt er op die manier achter hoe het er in de echte wereld aan toe gaat. Ook ga je op bezoek bij bedrijven en krijg je les van mensen die je alles kunnen vertellen over het vak dat je leuk vindt. Wil jij je graag thuis voelen op je nieuwe school? Dat gaat natuurlijk een stuk makkelijker als deze niet al te groot is. Stad College telt ongeveer 400 leerlingen. Dit betekent dat het kleinschalig is. Voor je het weet ken je iedereen. De school ligt handig middenin Almere Stad. Vanaf station Almere Centrum is het nog geen vijf minuten lopen.

Leren betekent groei, jezelf ontwikkelen. Leren doe je continu en vaak samen met anderen. Leren is ook: je talenten ontdekken en verder ontwikkelen. Daar willen wij je graag bij helpen. Bij ons maak je aan het einde van het schooljaar een keuze uit vier richtingen: Bouwen, wonen & Interieur (BWI), Produceren, Installeren & Energie (PIE), Media Vormgeving & ICT (MVI) of Zorg & Welzijn. Na het eerste jaar beslis je welk vakkenpakket je het leukst vindt binnen de richting die je hebt gekozen.

Bij de een duurt het wat langer om een vak onder de knie te krijgen dan bij de ander. Het is wel zo fijn als de school hier rekening mee houdt. Daarom werkt Stad College met Gepersonaliseerd Leren (GPL). Dit betekent dat je als leerling ieder vak leert op het niveau en het tempo dat bij je past. We leiden je op tot vakman of vakvrouw met een gewild vmbo-diploma, waarmee je direct aan de slag kunt. Je krijgt veel beroepsgerichte praktijklessen. Ook ga je op stage bij verschillende bedrijven, waar je opdrachten maakt die soms in plaats komen van opdrachten die je op school zou hebben moeten maken.

Meer weten? Bezoek de website

Trinitas Gymnasium
Trinitas Gymnasium

gymnasium

Sas van Gentlaan 6
1324 CT Almere
036 - 845 2400

www.trinitasgymnasium.nl
trinitasgymnasium@hetbaken.nl

Trinitas Gymnasium

Het stedelijk gymnasium van Almere

Trinitas Gymnasium Almere is een kleinschalige school met 640 leerlingen. Dat lijkt best veel, maar dat is het voor een middelbare school niet. Na een paar weken merk je dat je iedereen begint te kennen.

De belangrijkste reden om voor een gymnasium te kiezen, is omdat je wilt ontdekken hoe de wereld in elkaar zit. Leren is belangrijk, maar je kan en wilt meer. Zelf ontdekken waar je grenzen liggen en waar je beter in wilt worden. Daarom stimuleren we je om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Je zit samen in de klas met andere getalenteerde leerlingen en krijgt les op hoog niveau. Nog meer uitdaging kun je vinden naast het lesprogramma. We bieden veel extra activiteiten aan. Van filosofie tot robotica en van media tot Chinees. Omdat we veel leerlingen hebben die extra uitdagingen willen, kunnen we een breed programma aanbieden.

Op een gymnasium leer je veel over de Grieken en de Romeinen. Naast hun taal leer je ook hun verhalen, ideeën en culturen kennen. De klassieke culturen hebben Europa en het Midden-Oosten sterk beïnvloed. Je leert de oorsprong van de Westerse beschaving kennen, maar ontdekt ook dat we op veel vlakken verbonden zijn met de culturen om Europa heen.

Als je aan één van onze leerlingen vraagt waarom hij of zij voor Trinitas Gymnasium heeft gekozen, krijg je vaak als antwoord: ‘het is een kleine, veilige school en hier kan ik mezelf zijn’.

Meer weten? Bezoek de website

Taalcentrum Kopklas
Taalcentrum Kopklas

Taalcentrum Kopklas
Locatie: De Meergronden
Marktgracht 65
1353 AL Almere

www.taalcentrumalmere.nl
kopklas@taalcentrumalmere.nl

Taalcentrum Kopklas

Wil je graag hoger uitstromen dan het advies dat je nu gekregen hebt? Maar lukt dat niet omdat je de Nederlandse taal (nog) niet goed genoeg beheerst? Dan is de Kopklas misschien iets voor jou.

De Kopklas is voor kinderen die kort in Nederland zijn en/of thuis een andere taal spreken. We besteden in een tussenjaar veel aandacht aan de Nederlandse taal, de algemene kennis, de Nederlandse cultuur en het verkrijgen van een goede werkhouding. Het doel is om in een intensief jaar het advies VMBO-Tl, Havo of VWO te halen. Na de Kopklas stroom je dan ook uit naar het eerste jaar van het VO.

In de Kopklas zit je in een kleine klas van maximaal 17 leerlingen. Je krijgt les van een NT2 gespecialiseerde groepsleerkracht en van vakdocenten. We hebben een lokaal in een VO-school zodat je in het jaar bij ons al wat kunt wennen aan hoe het werkt op het voortgezet onderwijs. We zoeken leerlingen die serieus aan hun toekomst willen werken. 

Let op: Kinderen die niet geboren zijn in Nederland en op latere leeftijd op een Nederlandse school zijn begonnen, zijn vaak een jaar ouder dan hun klasgenoten. Daarom is het ook mogelijk om na groep 7 al bij ons te komen.

Denk je dat de Kopklas misschien iets voor jou is? Overleg dan met je leerkracht of neem contact met ons op via kopklas@taalcentrumalmere.nl Natuurlijk kun je ook eerst een kijkje nemen op onze open dag!

Meer weten? Bezoek de website