Informatie voor ouders/verzorgers

Aan het einde van de basisschoolperiode oriënteren leerlingen van groep 7 en 8 zich op een vervolgschool. Een spannende en intensieve periode! Uiteraard wilt u zeker weten dat uw kind de juiste keuze maakt. Alle scholen voor voortgezet onderwijs (VO) in Almere werken nauw samen om u en uw kind hierbij te helpen.

De komende periode doorloopt u vier belangrijke fases:

Fase 1: Informeren

Als ouder wilt u weten uit welke VO-scholen uw zoon of dochter kan kiezen. Via de website van Kies je school in Almere en de animatie video vertellen wij u alles over de middelbare school en de onderwijssoorten binnen het VO. Klik hier om meer te lezen over de onderwijssoorten of bekijk hier onder de video.

 

Fase 2: Oriënteren

Via de website en video heeft u informatie opgedaan over het voortgezet onderwijs en de VO-scholen die Almere rijk is. Nu is het tijd om u te oriënteren op de school of scholen van uw keuze. In september en oktober organiseren de scholen samen met Kies je school in Almere digitale presentaties voor ouders/verzorgers (en kinderen). Tijdens deze presentatie kunt u de school bezoeken en specifieke vragen stellen aan de docenten. Kijk op de website van de desbetreffende school/scholen voor meer informatie of bekijk hier de data voor informatieavonden.

Fase 3: Kennismaking kinderen

De eerste twee fases zijn vooral gericht op u als ouder/verzorger. Natuurlijk wilt u ook uw zoon of dochter kennis laten maken met de VO-scholen in Almere. Daarom vinden er begin 2020 diverse open dagen plaats die uw kind (eventueel samen met u als ouder/verzorger) kan bezoeken. Hier vindt u een overzicht van de open dagen.

Fase 4: Aanmelden

Heeft u, samen met uw zoon of dochter, een geschikte school gevonden? Dan kunt u uw kind tot 1 maart inschrijven. Dit verschilt echter per school, kijk op de website van de desbetreffende school wat de aanmeldprocedure is.