VO-scholen Almere

Alle VO-scholen overzichtelijk op een rij

Almere is een grote stad met een ruim onderwijsaanbod. In totaal zitten er maar liefst 17 VO-scholen in Almere, van praktijkonderwijs tot gymnasium. Ben jij benieuwd welke scholen er allemaal in Almere gevestigd zijn? Hieronder vind je een compleet overzicht van alle - maar dan ook echt alle! - VO-scholen die Almere rijk is.

Klik op de school naar keuze voor meer informatie.

Terug
titel Aventurijn
subtitel Kijken naar jóuw mogelijkheden
google_maps_adres Marathonlaan 13, 1318 ED Almere
logo
omschrijving

Aventurijn is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot 20 jaar. Je medeleerlingen hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking, maar we kijken niet naar wat je niet kan, maar juist naar wat jouw mogelijkheden zijn. Sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en een zinvolle tijdsbesteding worden sterk bevorderd bij ons.

Aventurijn verzorgt dan ook onderwijs dat helemaal gericht is op de hoogst haalbare plek waarnaar je straks kunt uitstromen. Dat kan een geschikte vorm van dagbesteding zijn, maar ook een leuke baan in het bedrijfsleven of heel soms zelfs een vervolgopleiding. Daar waar je naartoe uitstroomt is bepalend voor de lessen die je krijgt. Op Aventurijn krijg je onderwijs én ondersteuning op maat.

Om bij ons op school te mogen komen heb je een toelaatbaarheidsverklaring nodig. Die moeten je ouders met de school waar je vandaan komt aanvragen bij Passend Onderwijs Almere. Heb jij een toelaatbaarheidsverklaring? Kom dan gerust een keer langs om de school te bekijken. We maken graag tijd voor een afspraak en een rondleiding door ons prachtige gebouw.

Meer weten? Bezoek de website

extra_informatie

Marathonlaan 13
1318 ED ALMERE
036- 549 19 18

http://aventurijn.almere-speciaal.nl
directie.aventurijn@almere-speciaal.nl

lijn
facebook
instagram
twitter
youtube
opmerking
niveaus
stadsdeel Almere Buiten
extra_ondersteuning
extras
datum_schoolmarkt 0000-00-00
aanwezige_VO_scholen 1,2,3,4,5,7,8,11,12,14,15
max_aantal_deelnemers 320
schoolsoorten Speciaal onderwijs
stam