VO-scholen Almere

Alle VO-scholen overzichtelijk op een rij

Almere is een grote stad met een ruim onderwijsaanbod. In totaal zitten er maar liefst 17 VO-scholen in Almere, van praktijkonderwijs tot gymnasium. Ben jij benieuwd welke scholen er allemaal in Almere gevestigd zijn? Hieronder vind je een compleet overzicht van alle - maar dan ook echt alle! - VO-scholen die Almere rijk is.

Klik op de school naar keuze voor meer informatie.

Terug
titel De Meergronden
subtitel Ontdek jezelf. Discover the world.
google_maps_adres Marktgracht 65, 1353 AL Almere
logo
omschrijving

De Meergronden is een school voor alle niveaus, van bbl tot vwo+. Bij ons kun je doorstromen naar een ander niveau zonder van school te wisselen. We besteden veel aandacht aan Kunst en Sport en houden van gezond! Daarom hebben we o.a. een gezonde kantine en een groen schoolplein. En wist je dat we de enige school in Almere zijn waar mavo-, havo- en vwo-leerlingen kunnen kiezen voor tweetalig onderwijs?

Weet jij waar je over 20 jaar woont of wat je dan doet? En weet je al wat je dan moet kunnen en kennen? Waarschijnlijk niet en toch wil je in die onbekende toekomst succesvol zijn. Het is belangrijk dat je goed opgeleid, voorbereid en vol vertrouwen je toekomst tegemoet gaat. Die wereldtoekomst is nu al begonnen. Daarom ontwikkel je bij ons op school zogenaamde 21e-eeuw vaardigheden zodat je ook in een wereld die je nu nog niet kent je weg kunt vinden.

Jongeren van nu communiceren via sociale media net zo gemakkelijk met hun buurmeisje als met een onbekende elders op de wereld in het Engels. Engels is de taal die ze al vroeg horen en gebruiken. Daarom kun je bij ons kiezen voor Nederlandstalig of Tweetalig onderwijs op mavo, havo en vwo(+). Op het TTO krijg je extra lessen Engels en volg je de helft van je vakken in het Engels.

Onze school staat midden in de maatschappij en speelt in op veranderingen in die maatschappij. Op de Meergronden ontmoeten leerlingen met verschillende achtergronden, motivaties en capaciteiten elkaar. We zorgen voor een veilige en plezierige plek waar je fouten mag maken en risico’s mag nemen. Waar je verantwoordelijkheid draagt voor je eigen handelen en respectvol met elkaar omgaat. Bij ons op school haal je het beste uit jezelf.

Meer weten? Bezoek de website

extra_informatie

vmbo-b, vmbo-k, mavo, havo, vwo

Marktgracht 65
1353 AL Almere
036 547 2727

www.meergronden.nl
info@meergronden.asg.nl

lijn
facebook https://www.facebook.com/DeMeergrondenAlmereHaven/
instagram https://www.instagram.com/meergrondensport/
twitter
youtube
opmerking
niveaus vwo,havo,mavo,vmbo-k,vmbo-b
stadsdeel Almere Haven
extra_ondersteuning
extras Tweetalig onderwijs,Brugjaar havo/vwo,Cambridge Engels,Internationalisering,Tweejarige brugperiode
datum_schoolmarkt 2019-10-10
aanwezige_VO_scholen 1,2,3,4,5,7,8,9,11,12,14,15
max_aantal_deelnemers 320
schoolsoorten
stam