VO-scholen Almere

Alle VO-scholen overzichtelijk op een rij

Almere is een grote stad met een ruim onderwijsaanbod. In totaal zitten er maar liefst 17 VO-scholen in Almere, van praktijkonderwijs tot gymnasium. Ben jij benieuwd welke scholen er allemaal in Almere gevestigd zijn? Hieronder vind je een compleet overzicht van alle - maar dan ook echt alle! - VO-scholen die Almere rijk is.

Klik op de school naar keuze voor meer informatie.

Terug
titel Montessori Lyceum Flevoland
subtitel De school waar je jezelf kan zijn
google_maps_adres Ambonstraat 5, 1335 JV Almere
logo
omschrijving

Het Montessori Lyceum Flevoland, ook wel het MLF genoemd, is een kleine school waar we veel aandacht hebben voor onze leerlingen. Wij bieden mavo, havo en vwo aan waarbij zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid een grote rol spelen. Door de kleinschaligheid voel je je snel thuis op het MLF!

Het MLF geeft montessorionderwijs. Dit houdt in dat je zelf de vrijheid krijgt om keuzes te maken. Je mag dus veel ‘zelf doen’ in je eigen tempo of werken in kleine groepjes onder begeleiding van een docent. Hierdoor leer je naast de klassikale lessen ook veel andere vaardigheden, zoals het maken van je eigen keuzes. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat alle taken netjes op tijd af zijn. Je mag bij ons veel zelf doen, maar je krijgt ook goede begeleiding op school. We noemen dit ‘vrijheid in gebondenheid’.

Bij ons voelen de leerlingen zich thuis. Dit komt door de positieve omgang die we met elkaar hebben, maar ook door de hoge mate van veiligheid, gelijkwaardigheid en vertrouwen. Niet alleen tijdens de lessen, maar ook daarbuiten. Je werkt aan zelfstandigheid, maar vanuit een sterk gevoel van verbinding met anderen en de leefomgeving. Dit maakt onze school een fijne en veilige plek om te leren en te ontwikkelen, maar ook om jezelf te zijn.

Meer weten? Bezoek de website

extra_informatie

vmbo-t, mavo, havo, vwo

Ambonstraat 5
1335 JV Almere
036 5492260

www.mlfalmere.nl
secretariaat@mlf.asg.nl

lijn
facebook
instagram
twitter
youtube
opmerking
niveaus vmbo-t,mavo,havo,vwo
stadsdeel Almere Buiten
extra_ondersteuning
extras Sportklas,Hoogbegaafdenonderwijs,Huiswerkbegeleiding
datum_schoolmarkt 2019-10-08
aanwezige_VO_scholen 1,2,3,4,5,7,8,9,11,12,14,15
max_aantal_deelnemers 174
schoolsoorten Montessori
stam