VO-scholen Almere

Alle VO-scholen overzichtelijk op een rij

Almere is een grote stad met een ruim onderwijsaanbod. In totaal zitten er maar liefst 17 VO-scholen in Almere, van praktijkonderwijs tot gymnasium. Ben jij benieuwd welke scholen er allemaal in Almere gevestigd zijn? Hieronder vind je een compleet overzicht van alle - maar dan ook echt alle! - VO-scholen die Almere rijk is.

Klik op de school naar keuze voor meer informatie.

Terug
titel Nautilus College
subtitel Speciaal onderwijs op maat
google_maps_adres Lierstraat 17, 1312 JZ Almere
logo
omschrijving

Het Nautilus College verzorgt voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen met een problematiek binnen het autistisch spectrum en binnen externaliserend gedrag van praktijkgericht onderwijs, vmbo tot en met onderwijs op havo/vwo-niveau.

Jongeren die een TLV hebben en extra onderwijsondersteuning en specifieke begeleiding nodig hebben kunnen bij ons terecht. Denk hierbij aan jongeren met een vorm van autisme die zich op een reguliere school niet op hun plek voelen, of voor jongeren die vanwege hun gedrag op de reguliere school niet aan leren toekomen.

Op het Nautilus College werken we met vaste lestijden, een vaste mentor en kleinere groepen. Een klas bestaat uit ongeveer 16 leerlingen. De mentor verzorgt een groot deel van de lessen. Je hebt een vaste plek in de klas en je werkt zowel klassikaal, individueel als in groepjes. Op deze manier bieden we jongeren een veilige en voorspelbare leeromgeving, waar je je talenten verder kunt ontwikkelen.

Naast de reguliere schoolvakken besteden we veel aandacht aan ‘leren leren’, je voorbereiden op de toekomst en aan sociale vaardigheden. Dit doen we zowel tijdens de reguliere lessen, als in speciale lessen als ‘Leefstijl’. Je kunt je niet zomaar aanmelden op het Nautilus College. Hiervoor heb je een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) van het samenwerkingsverband in je woonplaats nodig. Als je deze hebt, kun je je aanmelden en kijken wij welke locatie het beste bij jou past.

Meer weten? Bezoek de website

extra_informatie

Locatie Lierstraat
Lierstraat 17, Almere

Locatie Operetteweg
Operetteweg 96, Almere

Locatie Paul Kleestraat
Paul Kleestraat 35, Almere

Locatie Radioweg
Radioweg 35, Almere

036 53 68 233

www.eduvier.nl/nautiluscollege/
nautiluscollege@eduvier.nl

lijn
facebook
instagram
twitter
youtube
opmerking
niveaus vmbo-b,vmbo-k,vmbo-t,havo,vwo
stadsdeel Almere Stad
extra_ondersteuning
extras
datum_schoolmarkt 0000-00-00
aanwezige_VO_scholen 1,2,3,4,5,7,8,11,12,14,15
max_aantal_deelnemers 320
schoolsoorten Speciaal onderwijs
stam