VO-scholen Almere

Alle VO-scholen overzichtelijk op een rij

Almere is een grote stad met een ruim onderwijsaanbod. In totaal zitten er maar liefst 17 VO-scholen in Almere, van praktijkonderwijs tot gymnasium. Ben jij benieuwd welke scholen er allemaal in Almere gevestigd zijn? Hieronder vind je een compleet overzicht van alle - maar dan ook echt alle! - VO-scholen die Almere rijk is.

Klik op de school naar keuze voor meer informatie.

Terug
titel Stad College - Vakcollege
subtitel Ontdek jouw vak
google_maps_adres Rooseveltweg 5, 1314 SJ ALMERE
logo
omschrijving

Een echt vak leren, dat is precies waar het bij Stad College om draait. Vanaf het eerste jaar krijg je al beroepsgerichte praktijklessen. Je komt er op die manier achter hoe het er in de echte wereld aan toe gaat. Ook ga je op bezoek bij bedrijven en krijg je les van mensen die je alles kunnen vertellen over het vak dat je leuk vindt. Wil jij je graag thuis voelen op je nieuwe school? Dat gaat natuurlijk een stuk makkelijker als deze niet al te groot is. Stad College telt ongeveer 400 leerlingen. Dit betekent dat het kleinschalig is. Voor je het weet ken je iedereen. De school ligt handig middenin Almere Stad. Vanaf station Almere Centrum is het nog geen vijf minuten lopen.

Leren betekent groei, jezelf ontwikkelen. Leren doe je continu en vaak samen met anderen. Leren is ook: je talenten ontdekken en verder ontwikkelen. Daar willen wij je graag bij helpen. Bij ons maak je vooraf een keuze uit drie richtingen: Technology, Media Vormgeving & ICT of Care & Services. Na het eerste jaar beslis je welk vakkenpakket je het leukst vindt binnen de richting die je hebt gekozen.

Bij de een duurt het wat langer om een vak onder de knie te krijgen dan bij de ander. Het is wel zo fijn als de school hier rekening mee houdt. Daarom werkt Stad College met Gepersonaliseerd Leren (GPL). Dit betekent dat je als leerling ieder vak leert op het niveau dat bij je past. We leiden je op tot vakman of vakvrouw met een gewild vmbo-diploma, waarmee je direct aan de slag kunt. Je krijgt vooral beroepsgerichte praktijklessen. Ook ga je op stage bij verschillende bedrijven.

Meer weten? Bezoek de website

extra_informatie

vmbo-b, vmbo-k, vmbo-g, vmbo-t

Rooseveltweg 5
1314 SJ ALMERE
036 – 530 7207

www.stadcollege.nl
stadcollege@hetbaken.nl

lijn
facebook https://www.facebook.com/StadCollege
instagram https://www.instagram.com/stadcollege_almere/
twitter
youtube
opmerking
niveaus vmbo-t,vmbo-b,vmbo-k,vmbo-g
stadsdeel Almere Stad
extra_ondersteuning
extras Gepersonaliseerd leren
datum_schoolmarkt 2019-10-08
aanwezige_VO_scholen 1,2,3,4,5,7,8,11,12,14,15
max_aantal_deelnemers 320
schoolsoorten Interconfessioneel,Vakcollege
stam