VO-scholen Almere

Alle VO-scholen overzichtelijk op een rij

Almere is een grote stad met een ruim onderwijsaanbod. In totaal zitten er maar liefst 17 VO-scholen in Almere, van praktijkonderwijs tot gymnasium. Ben jij benieuwd welke scholen er allemaal in Almere gevestigd zijn? Hieronder vind je een compleet overzicht van alle - maar dan ook echt alle! - VO-scholen die Almere rijk is.

Klik op de school naar keuze voor meer informatie.

Terug
titel Trinitas Gymnasium
subtitel Het stedelijk gymnasium van Almere
google_maps_adres Sas van Gentlaan 6, 1324 CT Almere
logo
omschrijving

Trinitas Gymnasium Almere is een kleinschalige school met 660 leerlingen. Dat lijkt best veel, maar dat is het voor een middelbare school niet. Na een paar weken merk je dat je iedereen begint te kennen.

De belangrijkste reden om voor een gymnasium te kiezen, is omdat je wilt ontdekken hoe de wereld in elkaar zit. Leren is belangrijk, maar je kan en wilt meer. Zelf ontdekken waar je grenzen liggen en waar je beter in wilt worden. Daarom stimuleren we je om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Je zit samen in de klas met andere getalenteerde leerlingen en krijgt les op hoog niveau. Nog meer uitdaging kun je vinden naast het lesprogramma. We bieden veel extra activiteiten aan. Van filosofie tot robotica en van media tot Chinees. Omdat we veel leerlingen hebben die extra uitdagingen willen, kunnen we een breed programma aanbieden.

Op een gymnasium leer je veel over de Grieken en de Romeinen. Naast hun taal leer je ook hun verhalen, ideeën en culturen kennen. De klassieke culturen hebben Europa en het Midden-Oosten sterk beïnvloed. Je leert de oorsprong van de Westerse beschaving kennen, maar ontdekt ook dat we op veel vlakken verbonden zijn met de culturen om Europa heen.

Als je aan één van onze leerlingen vraagt waarom hij of zij voor Trinitas Gymnasium heeft gekozen, krijg je vaak als antwoord: ‘het is een kleine, veilige school en hier kan ik mezelf zijn’.

Meer weten? Bezoek de website

extra_informatie

gymnasium

Sas van Gentlaan 6
1324 CT Almere
036 - 845 2400

www.trinitasgymnasium.nl
trinitasgymnasium@hetbaken.nl

lijn
facebook https://www.facebook.com/trinitasgymnasium
instagram
twitter
youtube https://www.youtube.com/channel/UCxgRmeY_97Prv10oUg8D2xg
opmerking
niveaus gymnasium,vwo
stadsdeel Almere Stad
extra_ondersteuning
extras Cambridge Engels,DELF Frans,Goethe Duits,Huiswerkbegeleiding,Hoogbegaafdenonderwijs
datum_schoolmarkt 2019-10-03
aanwezige_VO_scholen 1,2,3,4,5,7,8,11,12,14,15
max_aantal_deelnemers 320
schoolsoorten Interconfessioneel
stam